O firmie Malus

Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Handlowe „Malus” zostało założone w grudniu 1992 roku przez Annę i Krzysztofa Tadyszaków. Firma kierowana jest przez właścicieli, którzy chętnie podejmują wyzwania zachowując dużą elastyczność wobec wymagań rynku oraz konsekwentnie i odpowiedzialnie zarządzają przedsiębiorstwem.
Ponad 18-letnia tradycja w produkcji mrożonych wyrobów kulinarnych pozwoliła na stworzenia optymalnych receptur. Specjalizacja produkcji ukierunkowana jest na asortyment pierogów, krokietów, naleśników i pasztecików w różnych smakach, ponadto obejmuje także gołąbki, kluski śląskie, kopytka oraz pyzy ziemniaczane. Firma „Malus” rozszerza swoją ofertę o szeroką gamę mięs gotowych oraz ziemniaków wstępnie gotowanych. Wychodząc naprzeciw potrzebom kontrahentów firma dopuszcza możliwość dostosowania wyżej wymienionych produktów do indywidualnych preferencji.
„Malus” zaopatruje w swoje wyroby przede wszystkim odbiorców zbiorowego żywienia, przy znacznym udziale klientów instytucjonalnych – na tym też rynku firma osiągnęła pozycję lidera w branży oferując produkty wysokiej jakości na dogodnych warunkach. Produkcja odbywa się zgodnie z wdrożonym system bezpieczeństwa żywności – HACCP. Zakład jest pod stałym nadzorem Wojewódzkiego Inspektoratu Weterynarii w Poznaniu.
Przedsiębiorstwo dysponuje chłodnią przyzakładową oraz własnym transportem specjalistycznym.

Możliwość komentowania jest wyłączona.